Rejseguiden

Tre ting du skal opleve på Grønland

Grønland er for mange danskere forbundet med stor mystik, da de fleste dansker har en meget lille viden om Grønland på trods af, at det er en del af det danske kongerige. Men Grønland er på mange måder et unikt sted, der byder på en lang række unikke oplevelser. Så hvis du selv mangler lidt inspiration til din næste rejse, kommer der her en kort liste med tre ting, du skal opleve hvis du skal til Grønland.

1: Nordlyset

Det første som man skal opleve, hvis man tager til Grønland, er nordlyset. Nordlys kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt med store elektriske udladninger, der slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Dette giver et kraftigt grønt der på en typisk vinteraften kan oplyse en hel by. Nordlys kaldes også for polarlys og er synligt i områder tæt ved nord og sydpolen. Udover Grønland er det også muligt at se nordlys i blandt andet Norge.

2: Is-safari i Diskobugten

Udover nordlyset skal man endelig ikke snyde sig selv for en tur til Discobugten. Discobugten ligger på Grønlands midt-vestkyst. Her er der gode muligheder for at tage på en såkaldt is-safari fra byen Ilulissat. På en is-safari sejler man ud i Discobugten hvor der er rig mulighed for at opleve en lang række spændende dyr fra sæler til hvaler.

Derudover er Discobugten et af de steder i hele verden, hvor klimaforandringerne er tydeligst i og med at indlandsisen smelter knækker der hvert år store isflager af den grønlandske is, som nu driver rundt i havet. Så hvis man både opleve spændende dyr samt klimaforandringerne helt tæt på, så er Discobugten et must for enhver turist.

3: Inuit-kulturen

En tredje ting som man bør opleve når man kommer til Grønland er inuitkultkulturen.

Inuit er den oprindelige grønlandske befolkning. Inuit lever i vid udstrækning stadig et jægersamfund og derfor fremstår mange af deres praksisser for europæere som primitive.

Og netop på grund af denne opfattelse kan man ikke andet end blive imponeret over hvordan inuit har klaret sig igennem tiderne, når man tænker på deres evner til at bygge skibe, huse og ikke mindst deres naturlige talent for at jage, både hvaler, sælger og ikke mindst moskusokser.

I hovedstaden Nuuk er der både en lang række museer hvor man har rigelig med mulighed for at få inuit kulturen helt ind under huden. Derudover er det muligt at købe en masse autentiske souvenirs i alle grønlandske byer fra garn til tupilakker der beskytter mod onde ånder. Hvis du selv kunne tænke noget autentisk nordisk garn kan du finde det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *