Rejseguiden

Tips til den gode cykelferie i Danmark

Rigtig mange forestiller sig, at man skal om på den anden side af jorden for at holde ferie. Det resulterer i, at man ikke kan holde ferie særligt tit. Det er nemlig både en tids- og omkostningskrævende sag at rejse langt væk.

Alternativt kan du holde cykelferie i Danmark. På den måde kan du gøre det over en weekend. Endnu vigtigere er, at rigtig mange opfatter Danmark som et af verdens bedste cykellande. Optimalt til dig der har brug for at slappe lidt af, holde sig aktiv og være sammen med familien eller vennerne. I det der følger kommer nogle tips til den gode cykelferie.

Benyt dig af en elcykel

Hvis I ikke er i den bedste form, eller I bare gerne vil lidt hurtigere over stepperne, er det et godt alternativ at benytte sig af elcykler. Elcykler bliver mere og mere populære – og det med grund.

De er hurtige, komfortable og så skåner de miljøet. Derudover bliver batterier til elcykler bedre og bedre. Du skal selvfølgelig tage højde for, at de skal lades op i løbet af sådan en tur, men det er bestemt ikke ligeså ofte som før.

Tag til Bornholm

Hvis du vil opleve Danmark fra sin smukkeste side, er Bornholm et besøg værd. Øen er mere kuperet, end det normalt er i Danmark, og har en rigtig god størrelse til en cykelferie. Du kan opleve de allermest essentielle ting på et par dage, men der er stadig mere at se, hvis du har længere tid.

Husk noget at læse i

Selvom du af gode grunde ikke kan læse, mens du er på cyklen, har du dog tid tilovers, når du engang imellem holder pauser. I skal selvfølgelig også være sociale om aftenen, men efter en lang dag på cyklen, vil der nok være stunder, hvor I har mere lyst til bare at være stille med en god bog.

Når du er på cykelferie, handler det dog om at pakke let, hvorfor de højst kan tage en bog med. Hvis du har brug for mere end en bog, kan du jo læse på en iPad. Når du alligevel har iPad’en med, kan du få inspiration til litteraturen på internettet. Det kunne for eksempel være på hjemmesiden simonschmidtfrom.com hvor Simon Schmidt From fortæller om sin kærlighed til litteratur og kommer med forslag til enkelte værker.

Find personer med samme niveau

Hvis du er i god form, kan det være frustrerende at cykle rundt med folk, der næsten aldrig rører sig – og vice versa. Det er derfor en god idé at finde nogle, der er på dit niveau. På den måde bliver turen og så lidt mere konkurrencepræget, hvilket for nogle i hvert fald er sjovt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.