Rejseguiden

Må man rejse, når man modtager dagpenge eller kontanthjælp?

Når man er arbejdsløs og enten modtager dagpenge eller kontanthjælp, så er der hele tiden en masse regler og paragraffer, som man skal holde øje med og opfylde.

Hvis du godt kunne tænke dig at holde ferie med resten af familien, så er der også nogle ting, som du skal være opmærksom på. Hvis du er på dagpenge, så kan du som regel godt holde ferie, men du kan dog ikke få dagpenge og feriepenge samtidigt.

Du må bare huske at melde ferie og helst 14 dage før til kommunen, så du slipper for at skulle skrive jobansøgning, når du er på ferie. Der kan også hurtigt gå rod i systemerne, hvis du ikke melder ferie inden du tager af sted. For hvis du bliver indkaldt til et møde, imens du er væk, så kan du ikke møde op, og vil blive trukket i dine dagpenge.

Derfor er det altid vigtigt, at informere om den planlagte ferie, så der ikke opstår misforståelser. Det er ikke det, som du vil komme hjem til efter en god afslappende ferie, hvor du har fået opladt batterierne til at finde et arbejde.

Læs mere om dagpenge og ferie hos 3F her.

Overvejer du at finde en ny a-kasse? Læs BilligAkasseGuides vejledning til de danske a-kasser og fagforeninger her og bliv klogere på, hvilken retning, der kan være den rigtige for dig.

Kontanthjælp og ferie

Hvis du er på kontanthjælp, så er det lidt anderledes om du må holde ferie. Der er forskellige forhold, som spiller ind og skal tage højde for inden du bestiller rejsen. Du modtager nemlig først retten til ferie, når du har været på kontanthjælp i den tolvte måned.

Derefter kan du holde op i fem ugers ferie, som også kan afholdes i udlandet. Det allerførste som du skal gøre, hvis du er på kontanthjælp og gerne vil holde ferie, det er, at kontakte kommunen. Det er dem som skal tage stilling til det og du skal aftale med, hvornår du gene vil afholde din optjente ferie. Det er ikke deciderede optjente feriepenge du får på kontanthjælp, så du kan ikke holde ferie, hvis du har fået job, og samtidigt få kontanthjælp.

Du skal aftale ferien med dit jobcentre senest 14 dage før, men det er bedre at være i god tid. Hvis du er så uheldig at blive syg under din ferie, så er det desværre ikke muligt at du kan holde din ferie på et andet tidspunkt. Du bestemmer dog selv hvordan du vil dele din ferie dage op, så du ikke behøves at holde dem alle i streg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *