Rejseguiden

Kom problemerne til livs og få mere ud af ferien

Oplever du ofte, at din hverdag bliver for stresset, og dit overskud ryger i bund? her kan en ferie være svaret. Dog kan denne være svær at nyde, hvis der er for mange problemer på en gang, du går og døjer med.

Der kan være mange årsager til, at du ikke længere har samme energi til dig selv og andre, som du har været vant til, og du bør lytte til din krop, så du kan gøre noget ved problemerne i tide. Men hvad kan man egentlig fejle, uden man lige selv ved det?

Problemer med hørelsen

Rigtig mange mennesker får problemer med hørelsen, når de kommer lidt op i alderen. Samtidig får også en del unge problemer med ørerne, som følge af nogle andre ting. Det er ikke nogen skam at indrømme, at hørelsen er dårlig, og der er masser af muligheder for at gøre noget ved. Der er dog bedst chancer, hvis man griber ind hurtigst muligt, så mærker du noget, bør du kontakte en ørelæge.

Hvis du tror, du kan have brug for et høreapparat, kan du besøge siden her, hvor du kan læse mere om de forskellige muligheder.

Uregelmæssig kost

Kosten er ikke overraskende vigtig for dit velvære. Hvis du lever af rigtig meget junkfood, som ikke indeholder mineraler, vitaminer og andre nødvendige næringsstoffer, kan du komme til at mange noget i din hverdag. Dit energiniveau kan enten være lavt eller meget svingende, og du kan opleve problemer med at holde koncentrationen over længere perioder.

Sørg for, at du får rigeligt med næring ud over hele dagen. Du behøver ikke være fanatisk for at leve sundt, og der kan også sagtens være plads til at pleje den søde tand en gang i mellem. Hvis du blot sørger for at få nogle sunde og nærende måltider, kan du sagtens ”falde lidt i” sommetider, når behovet er størst for det.

Stofskiftet

Hvis du mærker ubehag i forskellige sammenhænge, kan det også skyldes, at der er noget galt med dit stofskifte, som enten kan være for højt eller for lavt. Det er dog muligt at behandle med medicin, og nogle gange kan man helt få styr på stofskiftet igen.

Nogle af de problemer, du kan få, hvis dit stofskifte ikke fungerer, er:

  • Hurtig vægtforøgelse. Det sker, hvis du har et for lavt stofskifte.
  • Svært ved at tage vægt på. Det sker, hvis dit stofskifte er for højt.

Glemsomhed

Hvis du selv eller dine nærmeste er begyndt at bide mærke i, at du er blevet lidt glemsom på det sidste, er det også noget, du bør reagere på. Med alderen kan man selvfølgelig få nogle demenstegn, som skyldes at hjernen er slidt efter mange år, men det kan også være tegn på andre ting.

Er du relativt ung og oplever glemsomhed ud over det sædvanlige, bør du derfor altid kontakte din læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *