Rejseguiden

Få styr på testamentet, inden du rejser

Skal du ud og rejse, kan det være en god ide at forberede dig på det værst tænkelige og få skrevet et testamente. Du gør dine efterladte en tjeneste, og samtidig kan du være sikker på, at din sidste vilje sker, lige som du ønskede den.

Hjælp dine efterladte i sorgen

Skulle der mod al forventning ske noget med dig, mens du er ude og rejse, vil dine efterladte naturligvis være helt uforberedte på det. Derfor kan du hjælpe dine efterladte lidt ved at gøre det nemt for dem ved at have skrevet et testamente. Oveni sorgen kan det være helt uoverskueligt for dine efterladte at tænke på at skulle dele dine ting mellem sig, og hvad der mon var din sidste vilje. I dit testamente kan du nemlig også indberette, hvordan og hvor du gerne vil begraves, lige så detaljeret som du vil. Dette løfter en tung byrde for dine efterladte, der kan være sikre på, at de får sendt dig afsted, lige som du ønskede det.

Er det for dine efterladte uklart, hvem der skal arve hvad, og er de måske uenige om, hvad de mener, du ønskede, kan de hurtigt blive uvenner. Faktisk er det en meget hyppig årsag til, at nogle familier bryder med hinanden og ikke kan tale sammen længere som følge af uvenskab eller beskyldninger.

Hjælp til at holde styr på regler og love

Dit testamente er kun juridisk gyldigt, hvis det er udført formelt. Det kan være svært at udfylde et testamente, så man er sikker på, at det nu også er lige præcis sådan, som man ønsker det. Der er nemlig mange love og regler, når det gælder arv og testamente, og en enkelt paragraf kan hurtigt sætte en stopper for det, du havde tænkt. For at være sikker på at testamentet bliver udfyldt korrekt og formelt, kan du kontakte en advokat, som kan hjælpe og rådgive dig.  Du kan finde en advokat, der kan hjælpe dig med at skrive dit testamente, ved at følge dette link.

Mange ved det måske ikke, men der gælder bestemte regler, alt efter om du er gift eller blot samlever, og om du har børn, der er over eller under 18 år. Har du familiemedlemmer, der er børn, og som du gerne vil have skal arve fra dig, kan du bestemme, om de skal have arvepengene med det samme, eller om de skal vente med at få dem, til de fylder 18 år. Alt dette er noget, en advokat kan hjælpe dig med, så tøv ikke med at kontakte en advokat allerede i dag.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.