Rejseguiden

Disse tre ting kan gøre din skioplevelse på Grønland lidt bedre

Der er ikke mange følelser der slår at kigge ned af en sneklædt bjergside, mens vinden tuder, solen skinner, og mens du står klar til at suse ned ad en bjergside i en fart, der giver selv en fuldvoksen mand sommerfugle i maven. Der er dog nogle ting, som kan være en god idé på din skiferie til Grønland. Herunder kan du derfor læse om tre ting, som kan gøre ferien og oplevelsen af at stå på ski en smule bedre.

Et lækkert par skibriller

Uanset om vejret byder på sne eller solskin, så er det en god idé at have et par lækre skibriller. Der findes så mange forskellige slags, så du finder helt sikkert noget, der passer til dig. Det gælder uanset, om du har et virkelig stort hoved eller om du skal bruge nogle briller med solbrille funktion, så solens stråler ikke ødelægger øjnene. Du kan eksempelvis købe dine skibriller hjemmefra, så ved du, at de sidder godt på dig. Det er heller ikke alle steder, som ligefrem udlejer disse briller, og derfor er det en virkelig god ting at have styr på inden afrejsen. Så skal du ikke bekymre dig om det, imens du er afsted.

Handsker med god bevægelig

Det siger måske sig selv, men det kan føles så utroligt koldt om fingrene, når man står på ski. Derfor er det vigtigt at have nogle gode handsker, som kan holde hænderne varme. Særligt hvis du vælger nogle handsker, hvor du nemmere kan bevæge dine fingre, er det en fordel for dig som skiløber. Det gør det nemlig meget nemmere at have et fast greb om eventuelle skistave, og du kan også nemmere tage fra, skulle det ske, at du mister balancen og falder.

Et godt kamera, som kan tåle lidt af hvert

Når du står på ski i Grønland, så er du omringet af smukke omgivelser, som kan få de fleste til at tabe kæben. Derfor er det også en god idé at anskaffe et kamera til turen. Det kan være et GoPro, som kan holde til det meste eller et lignende kamera. Så glemmer du i hvert fald ikke din ferie lige foreløbigt, når du foreviger gode øjeblikke ved at tage et billeder fra turen.

Det vidste du måske ikke om Grønland som skisted

·        Der er ikke mange danskere, som har fået øjnene op for Grønland som ski destination, alligevel udgør danske turister 87 procent af de udlændinge, som overnatter i landet.

·        Den længste skilift, som findes på Grønland, er 1000 meter, og den ligger ikke langt fra hovedstaden Nuuk.

·        På Grønland afholdes langrendsløbet Arctic Circle Race, og mange skiløbere sætter derfor årligt kursen mod landet for at deltage i dette løb.

·        Der kan være langt mellem skiliftene i Grønland, til gengæld er der en helt masse muligheder for randonnée- og langrendsløbere.

·        Bill Gates, som er kendt som stifter af blandt andet Microsoft, var en af de første, som nærmest blev afhængig af det såkaldte heliskiing på Grønland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.