Rejseguiden

Alt om Tenerife

Tenerife er en utroligt smuk ø, der er en del af De Kanariske Øer beliggende ud for Afrikas kyst. De kanariske øer er generelt et utrolig populært rejsemål, med øer som Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura med flere.

I dag fokuserer vi dog udelukkende på Tenerifé som rejsemål, da Tenerife heldigvis stadig har lidt lokal kultur, hvor øer som Gran Canaria desværre er ekstrem turistpræget.

Helt specifikt vil vi kigge nærmere på de fire vigtigste grunde til, at Tenerife er et besøg værd.

Vejret er den vigtigste faktor

Da Tenerife er placeret helt nede ved Afrikas kyst, nyder Tenerife godt af et tropisk klima med høje temperaturer og sol året rundt. Temperaturen ligger som regel altid nord for +20 grader celcius, men kan om sommeren sagtens nå +40 grader, hvorfor de fleste danskere også venter med at rejse til Tenerife i efteråret eller vinterhalvåret.

Vi anbefaler at du tjekker vejret på Tenerife inden du bestiller din ferie, så du i det mindste har undersøgt, hvad du kan forvente dig af temperaturer når du ankommer.

På trods af de høje temperaturer, forbliver vandet dog relativt køligt sammenlignet med f.eks. middelhavet, hvor havtemperaturer kan nærme sig 30 grader i sommerhalvåret, må Tenerifé nøjes med ca. 20-25 grader, hvilket dog stadig er mere end det danske gennemsnit.

Oplevelser og kultur

Tenerife er en ø, der er fuld af en masse forskellige oplevelser, hvilket giver dig mulighed for at lave andet end bare at ligge ved stranden eller poolen.

Du kan blandt andet tage på en masse vandreture og opleve den smukke natur, tage en tur ind til byen eller en tur ud på havet, hvor du kan opleve hvaler, delfiner og havskildpadder. Du kan se smukke ældgamle pyramider eller kigge på en masse andre kulturskatte, der gemmer sig overalt på øen.

Natur

Naturen er også en rigtig god grund til, at du bør besøge Tenerife. På øen kan du finde et utroligt rigt dyreliv og en flot natur, som strækker sig så langt, øjet kan se.

Du kan vandre i bjergene, tage et nærmere kig på vulkanen som fortjener et lille afsnit for sig selv.

Teide, som vulkanen hedder, er hele 3.718 meter høj, målt fra havets overflade. Det gør den til det højeste punkt i Spanien, men den er meget mere imponerende. Mål fra havets bund, hvor den skød op i tidernes morgen, er den hele 7.500 meter høj, hvilket gør den til den største vulkan i verden, hvis vi ikke tæller Hawaii øerne med.

Så er Teide, forresten også den bedst besøgte nationalpark i Europa og den 8 bedst besøgte nationalpark i hele verden, med over 3 millioner besøgende om året.

Grundet Teide, har Tenerife også en fantastisk frodig natur som ingen af de andre kanariske øer kan overgå.

Mad og byliv

Tenerife har et utroligt hyggeligt og interessant byliv, hvis du tager dig tid til at gå nogle ture.

Øen er fyldt op med en masse venlige og udadvendte lokale, der kun vil dig det bedste. Det kan man hurtigt mærke, hvis du går en tur gennem en af de mange byer. Du kan tage på shopping-tur i Santa Cruz, eller nyde de rolige og smukke omgivelser i de mindre byer rundt om på øen.

I byerne vil du også hurtigt lægge mærke til den dejlige duft af mad, der spreder sig gennem gaderne. Det kommer fra de mange forskellige restauranter, der både serverer lokalt og udenlandsk mad, så der er noget for enhver smag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *