Rejseguiden

4 grunde til at millioner af turister hvert år rejser til Alanya

Alanya er en af Tyrkiets mest populære feriebyer for turister. Hele året rundt kommer turisterne fra hele verden, for at nyde godt af alle Alanyas bedste sider.

Du kan både nyde en afslappende badeferie, en aktiv sportsferie eller en oplevelsesrig ferie fyldt med museumsbesøg. Byen har med andre ord alt, hvad hjertet begærer.

Alle der har besøgt Alanya vil varmt anbefale byen til enhver, der vil lytte, så her er vores forsøg på at forklare til dig, hvorfor du bør overveje Alanya som din næste feriedestination.

Bylivet

På trods af at Tyrkiet er et muslimsk land, så er der for alvor gang i bylivet i Alanya. Det er selvsagt primært turister der går i byen og drikker sig fulde, men du kan være helt sikker på at møde de lokale både på og udenfor natklubberne da de er langs og snakke med venner og bekendte i de køligere aften timer.

Er du til fest og farver, så vil du elske priserne i nattelivet der ligger langt under, hvad du ellers kan opleve i Danmark eller resten af Europa.

Badeferie

Kigger vi bort fra nattelivet, så har Alanyas skønne strande også en masse at betyde for turismen. Klimaet i Tyrkiet sørger for, at både luft- og vandtemperaturen er skruet godt i vejret, og med de mange lækre sandstrande som Alanya har at byde på, så vil du formentlig ende med at bruge lang tid i eller ved vandet.

Er du ikke til sand og strand, så vil du også finde pools ved stort set alle hoteller – Selv i det tilfælde at der ikke skulle være en pool på dit hotel, så vil du som regel kunne betale en lille pris for at bruge poolen på et andet hotel.

Oplevelser og kultur

Alanya er ikke kun en by, hvor folk soler sig, bader og nyder de billige priser. Det er også en by, der er rig på kultur og en masse spændende oplevelser. Om du er til spektakulær arkitektur, monumenter, museer eller bare god traditionel mad er underordnet, for der er så meget at vælge mellem at du aldrig vil komme til at kede dig.

For ekstra inspiration til oplevelser i Alanya, bør du tjekke denne liste ud.

Vejret

Havde det ikke været for klimaet i Alanya, havde turismen helt sikkert ikke været så høj. På grund af Tyrkiets beliggenhed er der sol hele året rundt og kigger du vejrstatistikker for Alanya vil du se, at vejret er godt hele året rundt.

Det skal dog siges, at sommeren er meget varm, hvorfor de fleste danskere der rejser til Alanya, som regel gør dette uden for højsæsonen, hvilket vil sige i foråret eller efteråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *